3 ARALIK 2019 ‘DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ BİLDİRİSİ

 

3 ARALIK 2019  ‘DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ BİLDİRİSİ

 

 

YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN!
Ülkemizde 1 milyona yaklaşan otizmli birey bulunmakta, aileleri ile birlikte 4 milyonu aşkın kişi sorunu bizzat yaşamaktadır. Günümüzde çığ gibi artan otizm sorununa yönelik ülkemizde bugünden gerekli önlemler alınmazsa yarın içinden çıkılamaz bir duruma gelinmesi ve tüm vatandaşlarımızı etkileyecek boyuta ulaşması kaçınılmazdır.
Bizler ülkemizde otizm sorununu yaşayan birey ve ailelerin temsilcisi 91 Dernek,8 Vakıf ve 5 Federasyondan oluşan Türkiye Otizm Meclisi olarak geçen yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü duyurumuzda Meclis Araştırma Komisyonuna katkı sunmayı belirttiğimiz ve taahhüt ettiğimiz görevimizi yerine getirdik.
Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulan ‘Otizm, Down Sendromu ve Diğer Yaygın Gelişimsel Bozukluklar’ Araştırma Komisyonuna geçtiğimiz yıl içinde yaptığımız Yürütme kurulu toplantılarımız ve çalıştaylarımız sonucunda oluşturduğumuz Otizm Eylem Planına da dayanan ‘Otizm Alanında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ raporumuzu 9 Ekim 2019 tarihinde sunduk. Komisyon toplantılarına katılım sağladık (İlgili rapora Türkiye Otizm Meclisi web sayfasından www.türkiyeotizmmeclisi.org ulaşabilirsiniz).
Önümüzdeki bir ay içinde çıkması beklenen komisyon raporunda Türkiye Otizm Meclisi olarak sunduğumuz 200 maddelik çözüm önerilerimizin de dikkate alınacağına inanıyoruz.
Bugüne kadar her yıl ifade ettiğimiz sorunlarımızın çözümü için YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN Meclis Araştırma Komisyonu raporu sonrasında gerek Cumhurbaşkanlığımız gerekse Büyük Millet Meclisimizce ivedilikle sonuç verici adımların atılmasını bekliyoruz.
Bundan sonraki sürecin sıkı takipçisi olacağımızı ve sosyal devlet anlayışı içinde otizmli bireylerin haklarına kavuşana kadar aileleri olarak gerekli mücadelemizi sürdüreceğimizi duyururuz.