İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirilecek olan proje

Sizlere İstanbul Havalimanı’nda, havaalanı yönetimi tarafından hayata geçirilen ve otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak iki proje; “Ayçiçeği (Sunflower)”yaka kartı ve “Çok Özel Misafir Odası” hakkında bilgi vermek istiyoruz:

Ayçiçeği (Sunflower) yaka kartı ile otizm, demans (unutkanlık), kaygı bozukluğu, görme güçlüğü, duyma güçlüğü gibi görünmeyen engele sahip misafirlerin deneyimlerini uygulaması ile iyileştirmek amaçlanmıştır. Eğer bu kartı takıyorsanız, personellerimiz görünmeyen bir engele sahip olduğunuzu, daha fazla desteğe ve zaman tanınmasına ihtiyacınız olabileceğini bilecekler. Ayçiçeği yaka kartını İstanbul Havalimanı danışma noktalarından hiçbir rapor sunmanıza gerek kalmadan talep edebilirsiniz.

Ayçiçeği (Sunflower) yaka kartı hizmeti detayları için: https://istairport.com/tr/yolcu/terminal-hizmetleri/iga-assist/aycicegi-sun-flower-yaka-karti

Çok Özel Misafir Odası” uygulamasında ise sese, kalabalığa duyarlı olan, daha sakin bir alana ihtiyaç duyabilen otizm ve Cerebral Palsy’li misafirleri “Çok Özel Misafir” odalarında ağırlayarak, havalimanı yoğunluğundan uzaklaştırmayı ve onlara daha rahat bir havalimanı deneyimi yaşatmak amaçlanmıştır. Havalimanını kullanacak olan aileler https://istairport.com/tr/yolcu/terminal-hizmetleri/iga-assist/cok-ozel-misafir-odasi/basvuru-formu  linke tıklayarak kullanım kartı için başvuru yapabilirler.

 

“Çok Özel Misafir Odası” hizmeti detayları için: https://istairport.com/tr/yolcu/terminal-hizmetleri/iga-assist/cok-ozel-misafir-odasi

 

İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirilecek olan projelerin tüm Havalimanlarına örnek olmasını temenni ederek bilgilerinize sunarız.