TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergeleriyle “down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü” amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergeleriyle down sendromlu, otistik ve diğer gelişim bozukluklarına sahip bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Komisyon kurulması için söz alan milletvekillerimiz Sayın Aylin Cesur, Sayın Sefer Aycan, Sayın Salihe Aydın, Sayın Çetin Arık, Sayın Hülya Nergis, Sayın Mahir Polat, Sayın Vildan Gürel, Sayın Mustafa Destici, Sayın Ali Muhittin Taşdoğan, Sayın Filiz Kerestecioğlu, Sayın Burcu Köksal ve Sayın Hasan Subaşı’ya genel kurulda yaptıkları değerli konuşmaları için teşekkür ederiz.

Ayrıca, konuşmalarında kendi evladı ile ilgili yaşadıklarını aktararak biz otizmli ailelerin sesi olup çalışmalarda çok büyük katkı koyan Tuğçe’nin babası Sayın Çetin Arık’a, yine kendi evladı ile ilgili yaşadıklarını paylaşarak özel eğitim gerektiren bireylerin ihtiyaçlarına dikkat çeken Berra’nın annesi Vildan Gürel’e özel teşekkürlerimizi sunarız.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonun 12 üyesi bulunacak ve 3 ay süreyle çalışacak.

Geçen dönemde de kurulan komisyon erken seçim kararı nedeniyle çalışamamıştı. Yeni kurulan komisyonun otizmli bireyler ve aileleri ile diğer gelişim bozukluklarının hayatlarında olumlu değişimlere yol açacak sonuçlar elde etmesini diliyoruz.