SÖZ İSTİYORUZ!

BAŞKAN ADAYLARIMIZDAN

OTİZM DOSTU KENTLER İÇİN

SÖZ İSTİYORUZ!

Bugün ülkemizde 1 milyonu aşkın otizmli bireyin yaşadığı tahmin edilmektedir. Anne, baba ve  kardeşleri  ile bakıldığında otizm yaklaşık 4 milyon insanımızı etkilemektedir. Günümüzde otizmin görülme sıklığı her 59 doğumda 1 ‘e yükselmiştir. Şehirlerimizde, günlük hayatımızda hepimizin yaşadığı bilinen zorluklara ek olarak, otizmli  bireyler ve  aileleri  farklı  bazı diğer sorunlarla da mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Bizler, sağlık hizmetlerinden alışveriş mekanlarına, berberlerden müzelere, tatil mekanlarından parklara, spor olanaklarına kadar kentin  tüm unsurlarının OTİZM DOSTU olmasını bekliyoruz ve bunun için yerel yönetimlerimize talip olan adaylardan söz istiyoruz.

Gürültüden arınmış kentler istiyoruz: Gereksiz yere çalınan bir korna, sonuna kadar açılmış  bir  müzik,  bağıran  bir satıcı… Bunlar otizmli bir bireyin krize girmesine ve ailesi ile birlikte zor  anlar yaşamasına  neden  oluyor.  Kentlerimizde sakin, kriz korkusu yaşamadan dolaşmak istiyoruz.

Geçici bakım evlerine ihtiyacımız var: Otizm ile yaşayan aileler, çoğunlukla çocuklarını yalnız  bırakamadıkları  için, günlük işlerini yapmakta güçlük çekmekte, bir doktor muayenesine gitmekte bile zorlanmaktadır.  Bu  yüzden  çocuklarımızı belli bir süreliğine gönül rahatlığı ile teslim edebileceğimiz, yetkin kişilerin çalıştığı bakım evlerine ihtiyacımız var.

Spor salonlarına, sahalarına, yüzme havuzlarına ihtiyacımız var: Otizmli bireylerin bireysel gelişiminde sporun  önemli bir rolü var. Otizmli bireylerin spor etkinliklerinde bulunabileceği kapalı spor salonlarına, sahalara, yüzme havuzlarına ve uzman spor eğitmenlerine ihtiyaç duyuyoruz.

Kamu çalışanlarının otizm konusunda eğitilmesini istiyoruz: Toplu taşımada görevli personel başta olmak üzere, kamusal alanda hizmet sunan kişilerin otizm konusunda farkındalıklarının geliştirilmesi de  bizlerin  hayatının kolaylaşmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Toplumda otizmin bilinirliğinin artırılmasına yönelik etkinliklerde destek istiyoruz: Otizmin bilinirliğinin artması, bizlerin yaşamını kolaylaştıracaktır. Bu amaca  yönelik olarak düzenlenen  seminer,  sempozyum,  dernek faaliyeti,  söyleşi, aile toplantısı vb etkinliklerde yerel yönetimlerin otizm STK’ları ile işbirliği içinde olmasını  aktif rol  almasını  ve  maddi, manevi desteğini bekliyoruz.

Otizmli bireylerin çalışabileceği işyerleri, iş imkanları istiyoruz: Otizmli bireylerin aktif iş hayatına  katılabileceği çalışma yerlerinin, iş imkanlarının oluşturulmasını, artırılmasını istiyoruz.

Otizmli bireyler için dile getirdiğimiz bu talepler, diğer tüm engel gruplarındaki bireylerin ve ailelerinin de yaşamını kolaylaştıracak hususlardır.

Önümüzdeki yerel seçimlerde tüm siyasi partilerimize ve adaylara başarılar diler, ülkemiz için bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ederiz.