02 Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

image_pdfimage_print

 

 

Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Dairesi’nin en son açıkladığı bilgiye göre, bugün doğan her 54 çocuktan birisi otizmli olarak dünyaya gelmektedir.

Çok net olarak görülmektedir ki, otizm artık dünyadaki tüm ülkelerin erken teşhis, eğitim, sosyal haklar gibi birçok boyutta çok ciddiye alması gereken bir olgudur.

Bu 2 Nisan’da belki de ilk kez evlerde sürekli kapalı kalan çocuklarımızın sesini duyurmak için sokağa çıkamıyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi bugün tekrar etmeyeceğiz. Çünkü bugün ulus olarak önceliklerimizin farklı olduğunun bilincindeyiz.

Ancak yine de söz konusu salgının getirdiği şartların, otizmli bireyleri ve ailelerini çok farklı boyutlarda etkilediğini belirtmek isteriz.

Temsil ettiğimiz 107 sivil toplum kuruluşu adına, en başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere Covid19 salgınını önlemek için verilen mücadelede fedakarca emek veren herkese şükranlarımızı sunar, bugün için tek temennimizin ülkemizin tüm dünya ile birlikte yaşadığı Covid19 salgınından bir an önce selametle ve en az zararla çıkması olduğunu belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,

Türkiye Otizm Meclisi